Recreatief

Recreatief

wonen

Mooie belegging en uw uitvalsbasis

U heeft hard gewerkt om te komen waar u nu bent. Dagelijks in touw met hart voor de zaak. De tijd is rijp om naast een mooie belegging ook tijd te vinden voor uzelf en uw partner om samen te genieten van al het moois wat het leven te bieden heeft.

Even ertussen uit, weg van de dagelijkse beslommeringen. En dan wel op een plek waar u zich thuis voelt voorzien van luxe en comfort.

 

Dubbele bestemming
De appartementen van Residence Weumelinghe hebben zowel een permanente als een recreatieve bestemming. En prettig idee! Deze appartementen zijn zodoende uitstekend geschikt als tweede woning en/of recreatieve belegging. Het staat u volledig vrij uw recreatiewoning voor uzelf te houden, zo weet u ook zeker dat er niets met uw waardevolle en met zorg uitgezochte inrichting kan gebeuren.

 

Bij verhuur de btw terugvorderen
De optie om het appartement een deel van het jaar te verhuren kan echter ook zeer interessant zijn. De koopsom van de nieuwe appartementen is inclusief 21% btw.  Indien u de recreatiewoning via een professionele verhuurorganisatie te huur aanbiedt kunt u de volledige btw over uw initiële aankoop op relatief eenvoudige wijze terugvorderen. Dit doet u door zich bij de Belastingdienst als “kleine ondernemer” in te schrijven en kenbaar te maken dat u uw woning recreatief te huur aanbiedt. Op deze wijze “verdient” u in de eerste 10 jaar tijd in ieder geval jaarlijks 2,1%  terug op uw aankoop, nog zonder rekening te houden met de verhuuropbrengsten. Ook de btw op bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden aan het gebouw kunnen jaarlijks teruggevorderd worden. Bij verhuur kunt u er ook altijd voor kiezen om bepaalde dagen of periodes zelf gebruik te maken van het appartement, dit kan mogelijk fiscale consequenties hebben.