Oosterscheldekreeft seizoen 2017 geopend


Oosterscheldekreeft seizoen 2017 geopend

Donderdag 30 maart 2017 werd het seizoen van de Oosterscheldekreeft officieel geopend. Ook dit jaar vond deze weer plaats op de laatste donderdag van maart.

Tijdens een heerlijke dag werden in het sfeervolle Zierikzee, in de Premierlounge van het bedrijf Krijn Verwijs, de gasten welkom geheten. De heer Luit Ezinga, voorzitter van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft zorgde voor de aftrap van het programma.

 

Oosterscheldekreeftkoningin
Allereerst werd het grote gezelschap getrakteerd op een klein schouw- en luisterspel met als onthulling de allereerste Oosterscheldekreeftkoningin Olivia de Bree. Zij werd door de commissaris van de Koning van Zeeland, dhr. Han Polman geïnaugureerd en ontving haar officiële titel.

 

MS3 licht eerste kreeftenkorven
Vervolgens ging alle genodigden aan boord bij alle (15) schepen die deelnamen aan de officiële opening. De meeste van de genodigden verzamelden zich aan boord van de Frisia, waarna de afvaart richting de Oosterschelde begon. Op de locatie waar de eerste kreeftenkorven zouden worden gelicht, verzamelden alle deelnemende boten op het water zich rondom de vissersboot MS3 van Gerrie van den Hoek.

 

Oosterscheldekreeftlunch met kreeftenwijn
Aan boord van de MS3 mocht de allereerste Kreeftenkoningin, Olivia de Bree, de eerst kreeft in ontvangst nemen. Chef-kok Jaco Bakker van Restaurant “De Korenbeurs op Landgoed Rijckholt” uit Geersdijk, ging vervolgens de 2e gevangen Oosterscheldekreeft, in de kombuis van de Frisia bereiden. Op de terugweg naar de kade van Zierikzee werd aan de genodigden aan boord een kreeftenlunch met de daarbij behorende kreeftenwijn geserveerd.

 

Recordbedrag veiling eerste Oosterscheldekreeft
Eenmaal terug in Zierikzee werd de allereerste Oosterscheldekreeft van dit jaar geveild.
De opbrengst van de veiling, een recordbedrag van maar liefst € 41.000,00 op, ging naar de Dirk Kuyt foundation. Een stichting die zich sterk maakt voor het organiseren van sportevenementen voor mensen met een beperking.

 

Oosterscheldekreeftseizoen
Het Oosterscheldekreeftseizoen loopt vanaf vandaag tot zaterdag 15 juli 2017. Gedurende het seizoen kunt u bij de leden van de ‘Kring van de Oosterscheldekreeft’ terecht voor een heerlijk Oosterscheldekreeftmenu voor de prijs van € 59,95. Voor meer informatie kunt u terecht op www.oosterscheldekreeft.nl.

Bron: Internetbode-Britta Jansen
Foto © Ben Seelt voor DNA Beeldbank op www.laatzeelandzien.nl

+ There are no comments

Add yours