Ontspannen

Ontspannen

in Wemeldinge

Met volle teugen genieten

Om te ontspannen en met volle teugen te genieten is Wemeldinge de uitgesproken plek! Keuze te over om invulling aan uw vrijetijd te geven.

 

Tot rust komen op het water
Op het water komt u volledig tot rust; het geluid van kabbelende water, wind in de zeilen en meeuwen aan de horizon. Op uw zeiljacht met een heerlijk zonnetje aan de lucht de zilte zeelucht opsnuiven en als u geluk heeft nog een aantal zeehonden spotten, dat is ontspanning!
“Jachthaven Wemeldinge” in Zeeland is een perfecte (thuis)haven voor liefhebbers van comfort en ruim water. De jachthaven heeft een unieke ligging middenin de Oosterschelde; een prima uitvalsbasis voor een heerlijke vaartrip. Door zijn gunstige ligging dichtbij de A58, is de haven snel en makkelijk aan te rijden. Indien u zelf niet over een zeilboot en of zeilvaardigheden beschikt biedt het bedrijf Sailforce u een unieke zeilervaring. Zij zorgen voor een comfortabel en sportief kajuitzeiljacht met schipper; stelt u zich eens voor een heerlijke dag op zee met familie of vrienden.

 

Duikers hotspot
Ook ontspannen onder water behoort tot de mogelijkheden in Wemeldinge; sereen genieten van prachtige vissen en planten met alleen het geluid van uw eigen ademhaling. Wemeldinge staat bekend als een Hotspot voor (inter)nationale duikers.  Het Nationaal Park van Nederland, de Oosterschelde, is bijzonder geliefd bij duikers en wordt het gehele jaar door bezocht. Het onderwaterleven is er zeer divers, de aanwezigheid van dieren en planten wisselt per seizoen. In Wemeldinge zijn talloze voorzieningen getroffen om het u als duiker naar de zin te maken. Zo zijn er duiktrappen om gemakkelijker in het water te komen, warme douches, spoelbakken en omkleedgelegenheden. Op diverse plaatsen in Wemeldinge zijn er persluchtstations (Klein Stelle en duikshop Octopussy). Bent u nog geen duiker maar trekt het onderwaterleven u enorm? In Wemeldinge ligt de mogelijkheid letterlijk voor uw voeten!

 

Met de wind in de haren ontspannen
Op de fiets komt u op unieke plaatsen die alleen per fiets bereikbaar zijn. Met de wind in uw haren kunt u zich vergapen aan het uitgestrekte landschap, genieten van de rust en ruimte en heerlijk in beweging zijn. Is het lekker weer dan pakt u uw fiets uit uw berging in Residence Weumelinghe en gaat op pad.  Fietsen langs de dijken van de Oosterschelde, door de uitgestrekte polders en langs de fruitboomgaarden.
Een leuk idee is om een dagje heerlijk te gaan fietsen in het Waardevol Cultuur Landschap de ‘Zak van Zuid-Beveland’; een karakteristiek groen landschap met vele dijken, bloemen en schapen.
Ook kunt u naar Yerseke te fietsen. Hier ontdekt u het verhaal van “het zwarte goud” via een speciaal mosselprogramma. Een informatieve film over de mosselvisserij, een bezoek aan een mosselverwerkend bedrijf en/of de havens en een bezoek aan de oesterputten. Dit alles onder begeleiding van een deskundige gids.
In de zomermaanden doorkruisen diverse pontjes de provincie. U kunt dan  aanmonsteren voor een gemakkelijke en vooral leuke overtocht naar de overkant. Vanuit Wemeldinge vaar je dan naar Gorishoek om zo het eiland Tholen te verkennen. Als fietser komt u in en rond Wemeldinge volop aan uw trekken.

 

Struinen, banjeren en hardlopen
Niets is zo heerlijk dan in de ochtend of avond een stuk te gaan wandelen. Struinen over het strand een briesje trotserend heerlijk uw gedachten de vrije loop laten. Om vervolgens ontspannen en opgeladen weer thuis te komen. Woont u in Residence Weumelinghe dan hoeft u de deur maar uit te stappen en u kunt heerlijk over de dijk of het strand lopen en van al het natuurschoon om u heen genieten. Voor de geoefende wandelaar zijn er maar liefst vier verschillende wandelroutes in het dorp. Zo is er een “Wemeldinge Noord”, “Wemeldinge Zuid”, “Een banjerroute met de hond”,  “Een struinen langs de dijk” en “Een door het bos route”.  Ook is er nog een 10 km lange natuurroute rond Wemeldinge en diverse themaroutes in de gemeente Kapelle.
Als hardloper hoeft u ook de schoenen maar aan te trekken om vervolgens over door natuur omgeven wandelpaden, dijkjes en het strand volledig uitgeput maar tot rust gekomen thuis  te arriveren.

 

Proef de zee
Gek op oesters? Eet je een oester dan proef je de zee. Vers uit het zuivere water van de Oosterschelde zijn ze op zijn best. Oesters zijn heerlijk om te eten, maar wat een bijzondere ervaring om ze eerst zelf te gaan rapen en vervolgens te nuttigen. Een enorme leuk bezigheid samen met een aantal vrienden, uw partner of (klein)kinderen.
In de Oosterschelde is er door de jaren heen een wild groei aan Japanse oesters ontstaan. Op diverse plaatsen langs de zeedijk is het mogelijk om deze te rapen. Er is zelfs de mogelijkheid om op excursie in één dag oesters te leren vinden, openen en bereiden. De excursies worden gegeven van september tot en met maart.
Oesters rapen; Het nuttige met het aangename verenigen!

 

Wellness
Heeft u zin om een uzelf te laten verwennen? Wat denkt u van een rustgevende dag in ‘Skincare en Cityspa Knapp!’ in Wemeldinge? Volkomen tot rust komen direct om de hoek van Residence Weumelinghe. Met een compleet aanbod Spa rituals, massages, skincare en Garra Rufa Footspa absoluut de moeite waard; u gaat als herboren de deur uit.

 

Uit in Wemeldinge