Live onderwaterbeelden uit de Oosterschelde


Live onderwaterbeelden uit de Oosterschelde

Zaterdagmiddag 2 september 2017
Site Nationaal Park de Oosterschelde

 

Na het succes van de livestream ‘Beleef de Lente’ gaat Nationaal Park de Oosterschelde (NPO) in het kader van de Oosterscheldeweek 24 uur lang live onderwaterbeelden van de Oosterschelde uitzenden. NPO laat camera’s installeren in het water van een jachthaven aan de zeearm; met zeer gevarieerd onderwaterleven.

 

Als alles goed gaat zijn de beelden vanaf zaterdagmiddag 2 september 24 uur lang te bekijken. “Het is spannend, vooral omdat het live is”, zegt Wilco Jacobusse van NPO. “Het heeft technisch nogal wat voeten in aarde, zeker om het live naar onze website te streamen, maar ik ga ervan uit dat het allemaal lukt.”

 

Als er veel naar de beelden wordt gekeken is het voor herhaling vatbaar, denkt Jacobusse.

 

Oosterscheldeweek
De lancering van de livestream is tevens de start van de 9e editie van de Oosterscheldeweek. Ruim een week wordt er van alles georganiseerd, in en rondom de Oosterschelde. Men kan 4 routes wandelen langs het water op Noord-Beveland. Verder zijn er snorkelexpedities, survivals, natuurvaartochten, kajaktochten, vogels kijken met een expert, strandjutten en/of sleepnetvissen.
Verder een bijzondere excursie naar de Grevelingendam, de enige plaats in Zeeland waar zeegras groeit. In Colijnsplaat zijn er iedere dag activiteiten rondom de Nehalenniatempel.
Bekijk het programma.

Beeldmateriaal: foto © Janny Bosman voor DNA Beeldbank op www.laatzeelandzien.nl